Vajon miért örvend napjainkban is töretlen népszerűségnek a műgyanta padló? Melyek azok a tulajdonságok, amelyek az iparban és a kereskedelemben, valamint a háztartásokban is ennyire kedveltté teszik ezt az aljzatburkolati formát?

Frappánsan összefoglalva azt mondhatnánk, hogy a műgyanta padlót a praktikussága emeli ki a többi burkolati típus közül. Hiszen a műgyanta padló nem csak jól mutat, és nem csak gazdaságos a pénztárcánkra nézve, hanem még időtálló termék is, így tehát biztos, hogy a befektetett pénz meg fog térülni, lévén a műgyanta padló időtállósága miatt.

Ám elsőként is vizsgáljuk meg, hogy mi is az a műgyanta padló.

Ezt a burkolati típust gyakorta emlegetjük ipari vagy öntött padlóként is. A neve a műgyanta padlóval történő munkafolyamatból ered, hiszen a burkolat bedolgozásakor öntéssel kerül a már előkészített aljzatra, és itt az ún. térhálósodás kémiai folyamataként szilárdul meg.

Maga a műgyanta padló egy több komponensből, több rétegből álló és változatos struktúrájú burkolati rendszer, amely magas minőségével, könnyen alakíthatóságával az iparban és a kereskedelemben lévő hatósági követelményeknek is eleget tesz.

A műgyanta padló egy-egy helyiségben tehát nem csak szép, tetszetős és jól mutat, hanem minőségi és hosszú távra szól. Praktikussága családok otthonaiban (a garázsban, a pincében vagy éppen a házi műhelyben), a kereskedelmi láncok bolthelyiségeiben és az ipari üzemekben a dolgos hétköznapok során a gyakorlatban is tetten érhető.

Hiszen a műgyanta padlót könnyű takarítani. Felszíne teljesen sima, hézagmentes, nincs benne fuga, nincs egyetlen rés sem, ahová a kosz és egyéb szennyeződés meg tudna telepedni. A műgyanta tehát segítséget jelent a hétköznapok során, mindamellett, hogy csúszásgátlós kivitelben a testi épségünket is garantálja.

Univerzális és teljes körű aljzati burkolatnak minősül, amelyet egyedileg az Ön ízlésének megfelelően alakítunk ki. Ön választja ki a színt és mi egy plusz réteg felvitelével olyanná varázsoljuk a burkolatát, amilyenné Ön akarja.

Az ipari műgyanta padló pedig garantálja, hogy meg fog felelni a kötelező érvénnyel elvárt hatósági előírásoknak és a szigorú higiéniai szabályoknak.

Ahhoz azonban, hogy ki tudja választani a megfelelő műgyanta padló típust, ismernie kell ezeket a típusokat. Megkülönböztetünk ugyanis antisztatikus, vegyszerálló, élelmiszeripari engedéllyel rendelkező, hősokk tűrő, antibakteriális, UV stabil, repedésgátló, páraáteresztő, esztétikus önterülő, dekor burkolatok, valamint a vékony rétegű, pormentesítő műgyanta bevonatot.

Választék tehát van bőven, ám a kiválasztásnál az a legfontosabb szempont, hogy vajon hová kerül a műgyanta bevonat, és milyen funkciót fog betölteni az adott helyiségben. Hiszen egy laboratóriumban vagy egy vegyipari üzemben a vegyszerálló műgyanta bevonatot fogjuk javasolni, hogy a levegőben terjengő és a munkálatok során használatos, agresszív vegyi anyagok nehogy kárt tehessenek az aljzatban. Egy élelmiszerboltban azonban az esztétikus önterülő típust fogjuk elsősorban a figyelmébe ajánlani, ami túl azon, hogy a saját elképzeléseire szabható, rendkívül időtálló, és ellenáll a különféle mechanikai és egyéb -például kémiai- terheléseknek.

Kerüljön bárhová is a műgyanta padló, Ön is megtapasztalhatja annak valamennyi előnyét: a kivitelezés gyors, gazdaságos, ráadásul a későbbi karbantartásával is gyorsan, egyszerűen lehet végezni.

Nem hiába tehát, hogy a műgyanta padló a háztartásokban és az ipar valamennyi területén az egyik legnépszerűbb burkolati típus. Minősége kiállja az idők próbáját, hiszen ez egy életre szól.