A műgyanta padlót gyakorta emlegetik a köznyelvben ipari padlóként is. Márpedig ez az elnevezés nem hiábavaló. Hiszen a műgyanta padló elsődleges felhasználási területe az ipari és kereskedelmi szektor, mindamellett, hogy a műgyanta padló egyre inkább elterjedt a közintézmények, irodaházak, kórházak, művelődési központok, iskolák oktatási intézmények….stb. körében is.

A műgyanta padló tehát egyre népszerűbb, hiszen számos olyan pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amely minden felhasználó számára előnnyé válhat. Főleg, ha abból indulunk ki, hogy rendkívül költséghatékony, egyszerű kivitelezésű padlóburkolatról van szó.

A kivitelezés során természetesen azt sosem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy pontosan milyen burkolandó felületről van szó, valamint, hogy a műgyanta padló felé mely követelményeket állítja a felhasználó.

Ám elsőként is beszéljünk magáról a műgyanta padlóról, és annak legfontosabb tulajdonságairól.

Azt már említettük, hogy egyre népszerűbb az élet minden területén felhasználható. A műgyanta padló ugyanis egy olyan több rétegből álló, a bedolgozás pillanatában folyékony bevonati rendszer, amely fugákat nem tartalmaz, tehát a felülete sima, ráadásul pormentes és vízzáró felülete révén könnyen tisztántartható és egyszerűen kivitelezhető.

Külön érdekessége továbbá, hogy a hagyományos ragasztókkal és a különféle kötőanyagokkal ellentétben a műanyag padló nem az oldószer elpárologtatásával köt meg, hanem az ún. térhálósodás kémiai reakciója útján. Így ez még biztosabbá és strapabíróvá teszi a burkolatot.

Mivel cégünk többféle műgyanta padló kivitelezésével is foglalkozik, így a kereskedelmi és ipari szolgáltatók mellett az intézményi felhasználóink kérésnek is igyekszünk maximálisan eleget tenni. Legyen szó bármilyen felületről, térbeli körülményről, esztétikailag is tetszetős műanyag padlót ajánlunk a figyelmébe, amelynek minősége garantált.

Garázsok, pincék, éttermek vagy éppen gyógyszertárak és ipari üzemek minőségi műanyag padló kínálatával szolgálhatunk az Ön számára és s garantáljuk, hogy padlóburkolatával nem lesz gondja még hosszú-hosszú éveken át.

A következőkbe már nem maradt más hátra, minthogy felvázoljuk a lehetséges műgyanta padló típusait a felhasználási területnek megfelelően.

Enyhe és közepes mechanikai terhelésű
felületre kétféle vékonybevonatot is a figyelmébe ajánlunk. Az egyik a pormentesítő, a másik pedig a páraáteresztő műgyanta padló. Mindkét típus közös ismertetője, hogy rendkívül költséghatékonyak, így a pénztárcájának is jót tud tenni, ha ezeket választja.

A pormentesítő műgyanta padló ráadásul kapható matt vagy éppen fényes kivitelben, míg a páraáteresztő műgyanta padló oldószert nem tartalmaz, így rendkívül felhasználóbarát, mindamellett, hogy szigeteletlen aljazatok burkolására is tökéletesen betölti funkcióját.(páraáteresztő)

A kvarchomokkal erősített ipari műgyanta padló már többféle megjelenésben, vastagságban is kapható. Alapvetően nagy teherbírású és szigeteletlen területek burkolására. Ez is, mint az előző kettő, szintén költséghatékony és egyszerű kivitelezéssel jár együtt.

Az önterülő műgyanta padló az esztétizmus egyik legszebb példája. Sima, könnyen tisztítható és még jól is mutat. Mivel megfelel a szigorú hatósági követelményeknek, ezért alkalmas gyógyszer- és élelmiszeripari területek burkolására egyaránt.(aszeptikus)

Továbbhaladva elérkezünk az antisztatikus műgyanta burkolathoz is, amelyet elsősorban olyan területeken javasolnak alkalmazásra, amely jelentős elektrosztatikus felöltődéssel jár együtt. Ilyen területek a textil- és papíriparban, valamint a számítógéptermekben, robbanásveszélyes terekben lelhetőek fel. Ezekben a helyiségekben az antisztatikus műgyanta burkolat megakadályozza, hogy az elektromos szikrák esetleg kárt okozzanak az adathordozókban. Jelentősége tehát kiemelkedő a fent említett iparágakban.

Az enyhén rugalmas műgyanta burkolat a rezgéseknek kitett területeken, például a parkolóházak, teremgarázsok vagy éppen födémek burkolására alkalmas.


A vegyszerálló műgyanta padlóról talán nem is kell mondani, hogy elsősorban a mechanikailag jól terhelő, vegyi anyagoknak ellenálló felületekre alkalmas, így szintén a gyógyszer- és vegyiparban használatos burkolási anyag.

Ahogy Ön is láthatja, hogy a műgyanta padlónak többféle típusát különböztetjük meg az Ön saját igényeinek megfelelően. Kéréseivel forduljon hozzánk bizalommal! Vállaljuk a kivitelezést és a későbbi felújítást, és a műgyanta burkolat folyamatos karbantartást is.