A gyógyszeripari üzemeknek, gyáraknak, laboratóriumoknak, termelő- és szolgáltató egységeknek minden hatósági és higiéniás előírásnak kötelező érvénnyel meg kell felelni. Így különösen fontos az aljzati burkolat megfelelő minőségének kérdése.

Vannak például olyan gyári gépek, amelyek pormentességet követelnek meg. És nem egy esetben egy-egy gyógyszeripari helyiségben esetleges robbanóveszélyes gázoktól, gőztől és porszemcséktől is lehet tartani.

Fontos tehát, hogy olyan burkolattal szolgáljunk, amely minden lehetséges veszélyt kiiktat és, amely hosszú távon szolgálja az ember és az ipar igényeit.

A gyógyszeripari műgyanta padlók garantálják, hogy hosszú távon nem csak esztétikailag emelik az adott helyiség értékét, de megfelelve minden higiéniai követelménynek és hatósági előírásnak, biztosítják a zavartalan és zökkenőmentes működését egy-egy gyógyszeripari szolgáltató vagy termelő egységnek.

A következőkben azokról a gyógyszeripari műgyanta padlókról fogunk beszélni, amelyek mindegyike alkalmas lehet a gyógyszeripari terület burkolására. Ezek a gyógyszeripari műgyanta padlók ún. öntéssel kerülnek a fogadó aljzatra, amely lehet beton, kerámia lap vagy éppen régi műgyanta. A gyógyszeripari műgyanta padlók kivitelezésekor a folyékony műgyanta öntéssel kerül a fogadó aljzatra. A műgyanta padló tehát egy kétkomponensű bevonati rendszer, amely az aljzaton ún. térhálósodás útján szilárdul meg, ezáltal pedig egybefüggő, sima felületet alkotva szolgálja hosszú-hosszú éveken át a helyiséget, s a benne dolgozókat.

A gyógyszeripari műgyanta padlók kivitelezése során is természetesen az az elsődleges szempont, hogy a burkolat mely fogadó aljzatra kerül. Ez határozza tehát meg, hogy mely technológiával készül el a padlóburkolat. Egyetlen szabály, hogy +8 C elérése szükséges a munkálat megkezdéséhez.

És akkor a következőkben vizsgáljuk meg azokat a gyógyszeripari műgyanta padlókat, amelyek megfelelhetnek az Ön számára is.

Az egyik legismertebb, legnépszerűbb típus a gyógyszeripari műgyanta padlók között az ún. önterülő műgyanta bevonat, amely a magas esztétikai követelményeken túl a fokozott higiéniai előírásoknak is eleget tesz. Sima, vízzáró, fuga nélküli felülete könnyen takarítható. Rétegvastagsága megközelítőleg 6-10 mm között mozog, amely így vastag burkolati rendszernek felel meg, ezáltal nagy mechanikai terhelésnek is kitehető.

Az önterülő gyógyszeripari műgyanta padlók természetesen ellenállók az agresszív és szerves vegyületeknek. Kivitelezésüket tekintve lehetnek fényesek, selyemfényűek vagy éppen mattok. A gyógyszeripari műgyanta padlók színén egy plusz új réteg felvitelével bármikor lehet változtatni az Ön egyedi elképzeléseinek megfelelően.

A következő lehetséges típusa a gyógyszeripari műgyanta padlóknak a vezetőképes műgyanta burkolat, hiszen a gyógyszeripari gyárakban és laboratóriumok levegőjében gyakran előfordulnak robbanásveszélyes gázok, gőzök és porszemcsék. Márpedig egy-egy esetleges feltöltődés következtében a szikrák pusztító robbanáshoz vezetnek. Ezért van szükség vezetőképes műgyanta burkolatra, amely elhárítja az esetleges veszélyhelyzetet.

A már említett típusokon kívül a gyógyszeripari műgyanta padlók közül nem hiányozhat a vegyszerálló műgyanta bevonat sem. Nevükből fakadóan a burkolatuk ellenáll a vegyi anyagoknak, ráadásul mechanikailag is jól terhelhetők, így bátran használhatóak a különféle gyógyszeripari területeken.

Az üvegszállal erősített gyógyszeripari műgyanta padlók közepes vagy nagy mechanikai terhelésű területekre alkalmazhatók. Vastagságuk nem éri el az önterülő műgyanta bevonatét, ám 2-4 mm-es vastagságukkal üzemi vagy gyártócsarnokok hézagmentes burkolataként is tökéletesen funkcionálnak. Egyik legkiemelendőbb tulajdonságuk, hogy többszöri kopásállóságuk révén rendkívül időtálló gyógyszeripari műgyanta padlók.

A gyógyszeripari műgyanta padlók kivitelezése egyszerű és gyors, ráadásul az esetleges későbbi javításuk is egyszerűen kivitelezhető. Esztétikai szépségük mellett minden körülményt megteremtenek az egészség- és környezettudatos terek kialakítására a gyógyszeripar valamennyi területén belül.